Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στο καθάρισμα;

Ιδού, λοιπόν, τα συχνά λάθη στο καθάρισμα που κάνουμε και πώς να μη τα επαναλάβουμε!

1. Πάντα να καθαρίζετε καλά την καφετιέρα/μύλο.λάθη στο καθάρισμα

Αν δε το κάνετε, τότε τα υπολείμματα θα χαλάσουν τη γεύση του καφέ της επόμενης ημέρας…

2. Πάντα να καθαρίζετε τη σχάρα της ψησταριάς.λάθη στο καθάρισμα

Εννοείται πως το ψημένο κρέας «μένει» πάνω στη σχάρα και χαλά τη γεύση του επόμενου ψησίματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο για το τρίψιμο.

3. Μη βάζετε τα τηγάνια στο πλυντήριο πιάτων.λάθη στο καθάρισμα

Εκτός αν αναφέρεται από τον κατασκευαστή τους, αλλιώς θα χαλάσετε την αντικολλητική τους επιφάνεια.

4. Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά πιάτων με ισχυρό άρωμα.λάθη στο καθάρισμα

Το, βιομηχανικά δημιουργημένο, άρωμα μπορεί να μείνει στα πιάτα και τα ποτήρια και να χαλάσει τη γεύση του φαγητού σας. Και εννοείται πως δε πρέπει να χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού, η οποία θα βρεθεί μετά πάνω στα σκεύη σας!

5. Πάντα να καθαρίζετε το φούρνο.λάθη στο καθάρισμα

Τα φαγητά που στάζουν μέσα στο φούρνο θα ελευθερώσουν οσμές την επόμενη φορά που θα ψήσετε κάτι σε αυτόν!

6. Πάντα να πλένετε τα ταπεράκια σας άμεσα.

Ξέρουμε, είναι βαρετή διαδικασία, αλλά αν αφήσετε αποφάγια στο τάπερ, τότε αυτό θα μυρίζει, όσο και να το πλένετε την επόμενη μέρα!

7. Να ξεπλένετε καλά μετά το καθάρισμα.λάθη στο καθάρισμα

Είτε χρησιμοποιείτε ξύδι, είτε… χλωρίνη στο καθάρισμα των σκευών, των συσκευών και της κουζίνας, πάντα να ξεπλένετε με μπόλικο νερό!