Καθάρισμα ψησταριάς σε 3 βήματα!

Τι θα χρειαστείς για να καθαρίσεις την ψησταριά σου;

2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
2 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα
Οξυζενέ
1 βούρτσα
1 σφουγγάρι
Υγρό καθαριστικό πιάτων

Οδηγίες για το σωστό καθάρισμα ψησταριάς

-1-

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις σε τι κατάσταση έχει αφεθεί η σχάρα όπου θα ψηθούν τα κρέατα. Με ένα σφουγγάρι και υγρό καθαριστικό πιάτων τρίψε καλά την επιφάνεια της και στη συνέχεια ξέβγαλε την με νερό.

-2-

Σε ένα μικρό μπολ ρίξε 2 κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο οξυζενέ. Ανακάτεψε καλά το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί και αποκτήσει αφρώδη μορφή. Βούτηξε στο μείγμα ένα συρμάτινο σφουγγάρι κουζίνας και στη συνέχεια τρίψε με αυτό την επιφάνεια της σχάρας. ‘Εφτασε η στιγμή να ξεπλύνεις τη σχάρα με νερό. Όσο βρώμικη και αν την είχες αφήσει τώρα θα πρέπει να γυαλίζει σαν καινούργια!

-3-

Η διαδικασία “καθάρισμα σχάρας” ολοκληρώνεται με λεμόνι και χοντρό αλάτι. Κόψε τα λεμόνια στα δύο και καρφίτσωσε τα με ένα πιρούνι. Ρίξε λίγο χοντρό αλάτι στην επιφάνεια τους και τρίψε με αυτά τη σχάρα ή τις σχάρες που θα χρησιμοποιήσεις για τη “γιορτή” της Τσικνοπέμπτης!

Τώρα είσαι πραγματικά έτοιμος/-η να γιορτάσεις!