Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων με 4 ιδιαίτερους τρόπους!

#1 Λεμόνια

Για τον εύκολο αυτόν τρόπο καθαρισμού, θα χρειαστείς τρία υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο και στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Πάρε λοιπόν ένα βαθύ μπολ που να χωράει στον φούρνο μικροκυμάτων σου και γέμισέ το με νερό. Κόψε δύο λεμόνια στα τέσσερα και ρίξε μέσα τον χυμό τους και μερικές φέτες ολόκληρες. Μπορείς να προσθέσεις και ένα κουταλάκι σόδα για να τραβήξει τις μυρωδιές. Έπειτα τοποθέτησε το μπολ μέσα στον φούρνο και προγραμμάτισέ τον για 3-4 λεπτά. Ο ατμός θα βοηθήσει να δημιουργηθούν υδρατμοί και το λεμόνι θα λειτουργήσει ως απολυμαντικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να σκουπίσεις με ένα καθαρό πανάκι τα υπολείμματα και ο φούρνος σου θα δείξει αστραφτερός στην στιγμή!

#2 Ξύδι

Ο φούρνος μικροκυμάτων σου θα μοιάζει με καινούργιος αν ακολουθήσεις τον εξής τρόπο καθαρισμού. Σε ένα μπολ ρίξε δύο κούπες νερό, δύο κουταλιές λευκό ξύδι και λίγο λάδι. Ο τρόπος δράσης είναι ο ίδιος με πριν, πρέπει δηλαδή να αφήσεις το υγρό μέσα στο μπολ να ζεσταθεί πολύ μέσα στον φούρνο. Οι ατμοί θα σπάσουν τους σκληρούς και ξεραμένους λεκέδες του φαγητού και θα μπορείς εύκολα να τους αφαιρέσεις με ένα νωπό σφουγγάρι. Το ξύδι θα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και θα αλλάξει την εσωτερική όψη του φούρνου!

καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Microwave Oven Cleaning | Pinterest.com

#3 Υγρό πιάτων

Το υγρό πιάτων είναι φτιαγμένο να διασπάει τα λίπη και τους λεκέδες από το φαγητό. Ο καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων μπορεί λοιπόν κάλλιστα να γίνει με αυτό σαν κύριο εργαλείο. Τοποθέτησε μικρές ποσότητες από το καθαριστικό πιάτων πάνω στους ξερούς λεκέδες και άφησέ τους να μαλακώσουν. Έπειτα τρίψε με μία οδοντόβουρτσα τοπικά ή ένα σκληρό σφουγγάρι για να τους απομακρύνεις. Με ένα πανάκι που μπορείς να το ποτίσεις και με λίγο ξύδι, πέρασε το εσωτερικό και τα τοιχώματα του φούρνου για να τον κάνεις να λάμψει. Σίγουρα θα μυρίζει φρεσκάδα!

#4 Καθαριστικό τζαμιών

Όσο παράξενο και αν ακούγεται το καθαριστικό των τζαμιών σου μπορεί να εξουδετερώσει τις βρωμιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ βάλε δύο μέρη νερό και ένα μέρος από το καθαριστικό και κάθε τόσο βούτα ένα σφουγγαράκι για να αφαιρείς τους λεκέδες. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις με ένα νωπό πανάκι τις επιφάνειες αφού τελειώσεις και να το αφήσεις να στεγνώσει καλά. Σιγουρέψου ότι θα καθαρίσεις καλά όλα τα υπολέιμματα του καθαριστικού τζαμιών αφού δεν θες οι ουσίες του να μεταφερθούν στο φαγητό σου!

καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Microwave Oven Cleaning | Pinterest.com

Μερικά tips για τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις έμφαση και προσοχή!

Tip #1

Εάν επιλέξεις έναν από τους τρόπους που σου αναφέραμε με το μπολ, τότε θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην εξής συμβουλή. Η προσθήκη του ξυδιού μέσα στο νερό και η θέρμανσή του μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Θα πρέπει να αποφύγεις μία πιθανή ανατίναξη του μείγματος αν το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού και ξεχειλίσει. Η λύση σε αυτό θα είναι να τοποθετήσεις μία οδοντογλυφίδα ή μία μικρή ξύλινη κουτάλα μέσα στο μπολ. Ένα φοβερό κόλπο που θα σε γλιτώσει από έξτρα κόπο!

Tip #2

Δώσε έμφαση στο πάνω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων. Είναι το σημείο όπου συγκεντρώνονται πιο εύκολα οι περισσότεροι λεκέδες και οι μυρωδιές. Οι πιτσιλιές από το φαγητό που ζεστένεται μένουν εκεί μέχρι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις τον φούρνο και μεταφέρονται στο φαγητό σου. Για να το προλάβεις και να το αποφύγεις, προμηθεύσου ένα ειδικό σκέπασμα πάνω από το πιάτο σου κάθε φορά που το ζεσταίνεις. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση λένε και εσύ σίγουρα θα γλιτώσεις επιπλέον καθάρισμα!

Tip #3

Μην επικεντρωθείς μόνο στον καθαρισμό των τοιχωμάτων του φούρνου μικροκυμάτων. Βγάλε το γυάλινο πιατάκι της βάσης και πλύνε το προσεκτικά στον νεροχύτη με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι. Έπειτα όσο στεγνώνει εσύ φρόντισε να καθαρίσεις πρώτα τα τοιχώματα και έπειτα τον πάτο του φούρνου. Καλό είναι να ξεπλένεις τακτικά το σφουγγαράκι ή το πανάκι για να μην μεταφέρεις τα υπολείμματα. Έτσι, ο καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων θα είναι αποτελεσματικός και έτοιμος να τον χρησιμοποιήσεις!

Ο καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων σου φαίνεται αγγαρία και χρονοβόρα διαδικασία;